29/6-2022

HEGEWALDZUCHTRPRÜFUNG I GESEKE 2012

Onsdag

Vi vil gerne dele vores oplevelse fra det 79. Internationale Hegewaldzuchtprûfung i Geseke med dem som har interesse der i.

Forud for alt dette ligger der en masse prøver og tests, for vi valgte at deltage på samme vilkår som en tysk deltager (det havde været lidt lettere hvis vi havde tilmeldt os som dansker).

Bilen blev pakket til briste punktet med alverdens støvler, regntøj, hundemad og meget meget mere, kl. ca 05.00 onsdag morgen var vi klar til at drage afsted mod Geske. Kl 13 var vi i Geske og skulle fremvise alt papir på Eddie og jeg mener alt papir, hd, vac, dív. prøver m.m. og det blev set grundig efter, mens man står med hjertet helt oppe i halsen og håber at alt er iorden. Det var i orden og så brugte vi lidt tid på at gå rundt og se det hele lidt an. Tror nok der var en der havde lidt sommerfugle i maven, omkring kl. 19 blev vi samlet i festsalen,  der sad vi sammen med gruppen fra Schleswig-Holstein, hvor vi er medlem. Dejligt med nogle som vi kendte, så var der ellers bare snakken ind til kl. 21 hvor vi fik gruppe inddelingen at vide. Efter dette blev vi hentet af Helmut Nordhaus fra Hamm, der skulle vi bo de næste dage.

Torsdag formiddag udstilling

Torsdag morgen var der for vores vedkommende Form- und Haarwert (udstilling) og jeg kan godt fortælle hunden blev set efter fra top til tå, forfra, bagfra, samt under og over. Tænderne bliver set og talt, hunden bliver målt i både højde og længde, så slippes den fri for at man kan se og vurdere dens bevægelser. Den bliver koblet igen og så går man elles bare rundt og rundt.  Det tager ca. 30 min pr. hund og der er 4 dommere der kikker og mærker i et væk.   Så kom resultatet   11  - 11    det var helt fantastisk.

Torsdag eftermiddag, vandarbejde

Der var 6 forskellige søer hvor vandarbejdet skulle foregå. Vi skulle til Horn-Bad Meinberg Belle, det var ca. 70 km fra Geseke. Her skulle Eddie først sidde ro på post medens der blev kastet en and ud i søen og da Eddie var på vej ud blev der skudt på vandet med et jagtgevær ca. 15m væk fra Eddie (det er altså også noget der skal øves). Herefter skulle han finde en and som var udlagt et ukendt sted i sivene  (frit søg), det klarere han også hurtig og flot, til sidst skulle han søge en  levende and som han gerne skulle få kontakt med og her skulle han så gerne halse, Eddie arbejdede rigtig flot og fulgte sporet af en and over vandet, begyndte at sige lidt, ikke så meget som vi kunne ønske. Lige pludselig kom der lyd, ikke bare lidt, men med fuld skrald. Det var kanon flot arbejde  og karakteren for dette blev 11. Hold da op en herlig dag.

Eddie på arbejde i søen.

Torsdag aften 10-års jubilæum hos kennel Fuchsberg

Fra vandarbejdet hjem og hurtig i bad. Vi var blevet inviteret til 10 års jubilæum hos familien Hoff. Jubilæet var planlagt længe før Eva-Maria`s bortgang. En rigtig fin og højtidlig aften hvor ca. 100 personer var inviteret til spisning på et hotel.  Der var masser af jagthornsblæsning og der blev holdt mindetaler for Eva-Maria.

Kennel Fuchsberg blev senest drevet af Eva-Maria og nu skulle man have fundet en ny der ønskede at drive det videre, og det blev Eva-Maria`s niece på bare 18 år. Tror bestemt hun får hjælp af farfar Clemens Hoff.

Fredag mark-spor-slæb

Fredag morgen kl. 7.30 skulle vi mødes i Wadersloh,  kun 30 km væk. Her startede vi med harespor. Det er noget vi ikke kender i danmark, her går alle både hundeførere, dommere samt tilskuere i kæde frem over marken, når der så bliver trådt en hare op, bliver der råbt og hundeførene skal sørge for at hundene ikke ser haren. Når haren er et godt stykke væk bliver en hund sat på sporet og skal nu gerne følge sporet så langt som muligt, og rigtig gerne over flere grøfter, igennem læhegn m.m. De første spor Eddie var på gik gennem et læhegn og  ind i nogle majs. Dommerne kunne desværre  ikke se ham og  derfor blev det ikke bedømt så godt som vi havde kunnet ønske os. Næste spor var noget bedre, men ikke helt i top.  Det sidste spor var rigtig godt, han var over flere marker, selv en pløjemark og div. grøfter. Vi var tilfredse.

Herefter skulle der vises stand. Der gik ikke lang tid før han havde stand for noget fasanfærd. I tyskland behøves fuglen ikke at være der, bare man har set der  er flygtet en fugl, før der er stand.

Efter dette var der kanin- og andeslæb. Begge dele klarede han rigtig super flot.

Vi afsluttede med marksøg, hvor Eddie gik rigtig flot selvom han var ved at være rigtig godt brugt. Endelig færdig, troede vi. Eddie fik noget mad og vand serveret, hvorefter han blev lukket ind i bilen.Så skulle han afsted igen, vi var lige ved at sige nej tak, men heldigvis blev han taget ud af bilen en sidste gang for at bevise sit vær på marken. Vi var noget skeptiske. Hvor han fik energien fra ved vi ikke, men flot så det ud.

Eddie er så træt at han ligger ned og spiser, heldigvis ved han ikke at han snart skal igang igen.

Den sidste mark.

Lørdag

Her var der fremvisning af alle hunde i slotsparken, og der var mennesker over alt.

Eddie endte blandt de 6 smukkeste hanhunde.

Det er lige værd at bemærke at Eddie kun er 13 mdr.

Günther, Helmut og Jakob planlægger det sidste slag.

I ringen for sidste gang.

Eddie, Helmut og Jakob på vej hjem.

For at alt dette har kunnet lade sig gøre, har man brug for gode venner.

Günther Ingwersen har hjulpet  flittigt med harespor og vandarbejde, Conni og Helmut Nordhaus, opvartede os som på et 5-stjernet hotel og endelig, Mette og Thomas, der lavede alt arbejdet hjemme med de øvrige hunde alle dage mens vi var væk. 

1000 tak til jer         🙂

Her er han så. Ham det hele handler om LILLE SKOVBO`S EDDIE.

 Her kan du se hele resultatlisten med alle hunde

tryk   her